Symboler på lykke og hvalen Walter.

Symboler på lykke og hvalen Walter.

Danmark er igen kåret som verdens lykkeligste land ifølge den nye FN-rapport “World Happiness Report 2016 Update”. Det er jo fantastisk! – Norden er også godt med. Vi ligger i top 10, så det kan ikke være helt galt her oppe i det høje Nord.

Men hvad er lykke og hvad er symboler på lykke? – Ja, det er der mange svar og løsninger på og det bliver ofte diskuteret i medierne. Af og til ender det i politik og debatter mellem rig og fattig. Ikke mange ord om, hvad det enkelte menneske synes er lykke og når der kommer spørgeundersøgelser, så synes de fleste danskere, at de er lykkelige, men kan ikke rigtig svare på, hvad det egentlig er de er lykkelige for…Ja, sådan er der så meget.

Lykke for mig er at vide, at mine børn har det godt, at mit barnebarn trives og at hver dag giver nye oplevelser….og så lige den lykke, som jeg har sat meget pris på hele mit liv:

FRIHED!

Frihed til at være aktiv i et omfang, der passer ind i min hverdag. Frihed til at arbejde en vis del ud af bukserne, hvis jeg føler for det. Det har jeg gjort hele mit liv og det bliver ikke så meget anderledes på den front. Jeg kan godt li´at arbejde og helst med noget kreativt OG struktureret på én gang. Idérigdom, selvstændighed, rammer og udvikling. Frihed til at rejse, når tid og penge er til det. Frihed til at dele mit liv med hvem jeg vil og hvor jeg vil. Som single er der en anden form for frihed, men at være 2 er en gang en frihed i sig selv. Den tager vi en anden gang.

Tilbage i 2005 kom iværksættermuligheden ind af døren, ganske tilfældigt, selvom intet er tilfældigt i mit liv. Mine værdier bliver til fulde indfriet i iværksættergenet og at hjælpe andre iværksættere videre er blevet en mission, som jeg udfører næsten dagligt. Jeg husker vel, hvordan det var at starte som selvstændig. Der var ikke den store opbakning. Janteloven fra nær og fjern fyldte mere hos venner, bekendte og familie. Heldigvis kunne virksomheder og offentlige instanser godt se idéen og så var det hele i gang.

Martin fortæller også om denne trang til frihed til at skabe, om janteloven i Danmark, som vi godt kender til allesammen og turene til New York, som gav en næsten diametral oplevelse i forhold til at få åbnet døre, begejstring og opbakning.

Design by Witt er født.

Tidligere, som rejseleder havde jeg et skønt par med på tur. De hedder Witt til efternavn og de fortalte om, hvor stolte de var af deres søn og hans hval. Jeg fik ikke så meget mere at vide, for det var tys-tys på det tidspunkt. Jeg spottede hurtigt, at der her var tale om en iværksætter, så da jeg opdagede, at Martin holdt Promotion sammen med andre iværksættere i Dome of Visions, som lå ved siden af Den Sorte Diamant i København, var det helt oplagt, at jeg tog på tur derind for at tage lidt fotos og hilse på både Martin, forældre, med-iværksættere, Master Fatman, Per Hillo, som malede kunst på en stor version af Walter (se foto). Fantastisk aften!

Dome of Visions er i øvrigt flyttet til Århus, hvor den bliver indviet den 4. oktober 2016. Læs mere på linket her:

Dome of visions

Tilbage til symboler på lykke, idérigdom, iværksætteri og Frihed. Hvad blev det til med Martins hval, Walter? – Det besluttede jeg mig til at finde ud af og tog kontakt til Martin og hans virksomhed Design by Witt.

Design by Witt - Walter og Tokens by Happiness. Interview med Kreativ Direktør Martin Witt.
Design by Witt – Walter og Tokens of Happiness.
Interview med Kreativ Direktør og Stifter Martin Witt.

Interview i Kaffestuen.

Kaffestuen, hyggeligt sted på Vesterbro. God smilende service og skønne drikke.

Martin kommer lige fra træning. Han er frisk og kan næsten ikke vente med at fortælle om iværksættereventyret. Vi bestiller juice med masser af sundt og så går vi ellers i gang.

Jeg er jo ikke journalist, men coach og skribent. Det er dog ikke helt af vejen med disse kompetencer, for Martin svarer prompte og er et af de mest engagerede, dedikerede og passionerede mennesker jeg har mødt længe. Han brænder virkelig for sin virksomhed, for Walter, for Tokens of Happiness. Han har nogle helt klare mål og visioner, drømme og ønsker. Walter er endda blevet foreviget som tatovering. Det er be your brand helt ind i hjertet!

Martin fortæller om da han løb rundt i skoven og legede som lille ved Danmarks næststørste sø, Esrum sø. Da han stod i sin fars værksted og skar i træ. Da han senere som voksen følte, at han manglede noget i sit liv, altså i nutiden og om veninden, som fik ham til at indse, at, hvis han ville lave noget autentisk, noget ægte og noget som han kunne skabe. Noget der skulle vokse sig større, så måtte han blive iværksætter, måske endda blive designer, både af sit eget liv, men også af et produkt, som på det tidspunkt var af ukendt art.

Det ville ikke være muligt som ejendomsmægler, som dog også er en beskæftigelse, Martin har haft succes med. Friheden er der også dér, men ikke den type frihed, som det at skabe selv kan give.

Martin måtte tilbage til fortiden for at komme til nutiden og se ud i fremtiden og det kom ganske tilfældigt (ja, ja…), for det stykke træ som var skåret til en dag, var blevet til en hval. Det blev til Walter. sidenhen er der kommet en garder til også, da Martin er tidligere garder og er med i Gardernetværket. En haj er det også blevet til.

Historien om passionen, værkstedet, hvalen Walter og Design by Witt er blevet omsat til en film, som er helt speciel og fantastisk. Den er også smuk og så får vi et indblik i Martins barndoms legested, nemlig skoven, set i skønt perspektiv fra oven. Oplev den her:

Videoen er pt. delt over 6000 gange på under 24 timer på Facebook og blev offentliggjort den 15. september 2016.

Det er gået stærkt for Design by Witt og hvalen Walter, som er den ORIGINALE hval! – Det vælger jeg at skrive, da vi allerede har bemærket, at der er kommet efterligninger, trods det, at Martin har været om sig med registreringer o.s.v.

På billederne ser du bl.a. Martin gå med en lille dreng. Billedet er fra New York, hvor Martin har været ovre af nogle gange. Besøget på en skole, hvor drengen gik, gav mere livsrigdom, end Martin nogensinde ville have drømt om. Walter var med og klassen lavede sågar teater for ham. Det er oplevelser, som altid vil sidde i hjertet, fortæller Martin.

Christian Stadil og Martin Witt mødtes til et CBS-foredrag for tidligere CBS´ere og her fik C. Stadil overrakt en garder, da han også er med i Gardernetværket. Det er dog ikke den eneste. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford har også modtaget Dansk Design, nemlig Tokens of Happiness fra Martin Witt. Flere kommer til og har hilst på Martin, herunder Mormor på farten.

Jeg føler mig heldig og glad og glæder mig over, at symboler på lykke findes overalt, også som hvalen Walter og dens historie.

Design by Witts website finder du lige her:

Design by Witt – Tokens of Happiness

Mange, mange tak for oplevelsen og tak til Martin for interviewet.

Hvad synes du er symboler på lykke?