Mit Græske Eventyr.

Mit Græske eventyr.

For år tilbage – i 2007 –  var jeg sammen med min veninde gennem nu 37 år på charterrejse til Rhodos, som er en af de større græske øer med et areal på 1400 km². Øen Rhodos er en af øerne i Dodekaneserne. Denne perle ligger i det Ægæiske Hav, som er en del af middelhavet.

Sådan starter et indlæg fra Fru Sauterne, som har skrevet til Mormor på farten.

Det er fra skønne Rhodos og måske er vi heldige, at der kommer mere derfra. Vi får se.

Mange, mange tak! – Det er en fornøjelse at læse din hilsen fra Rhodos! – Fru Sauterne fortsætter sådan her:

Vi var begge ansat i krævende og stressende jobs, og vi valgte destinationen ud fra pengepung og varmen. Samt det faktum at det var et hotel uden børnepool, og at det lå midt i byen med et væld af restauranter og cocktailbarer lige i nærheden – altså en rigtig single tøsetur 😀

Året efter vendte vi tilbage – samme hotel – for så var vi fri for at genopdage nærområdet.

På grund af stress og pressede hverdage sprang vi et år over. Men rejste atter til Solens Ø i 2010. Dog på et andet hotel denne gang. Derefter flytttede min veninde sammen med sin nye kæreste….. og så var det ligesom slut med tøseferier 😉

Jeg følte, at jeg bare måtte til Rhodos igen. Så jeg rejste alene – og det var aldeles anderledes og pragtfuldt. Jeg begyndte at få græske bekendte og jeg nød roen, varmen, de smukke farver og fremm for alt atmosfæren i det græske.

Desværre sagde min krop og psyke STOP!  Jeg bragede med 250 km/t ind ii den mur der hedder STRESS.

I de efterfølgende år var jeg sygemeldt, ledig og i jobtræning, for så for alvor at blive syg af min stress og nu depression og flere fysiske følgesygdomme.

Alt dette resulterede så til sidst i en førtidspension sidst i 2012.

Jeg rejste stadig alene – JA – naturligvis til Rhodos :D. Men nu 2 gange om året, og mine ophold blev øget til først 2 uger – så 3 og 4 uger pr. rejse.

Men det var bare som om jeg aldrig helt blev mæt….

Pludselig hørte jeg mig selv sige en dag, hvor der ankom et nyt hold turister till hotellet :” ÅHHH.. NEJ – ikke flere turister!”

Og det gik pludselig op for mig, at jeg ikke mere følte mig som turist, men mere som gæst på den Ø og i den by hvortil jeg har tabt mit hjerte .

Jeg begyndte at forhøre mig hos mine græske venner, om de kendte et lille studio som jeg kunne langtidsleje.

Tilfældigheder bragte mig sammen med en norsk kvinde, som boede til leje på helårsbasis og hun vidste at der blev en lille lejlighed ledig i den bygning hun boede halvdelen af året.

Således kunne jeg 1. september 2015 flytte ind i min egen lille feriebolig lige i det kvarter i den By og på den Ø jeg elsker allermest.

Mit Graeske eventyr

Jeg opholder mig nu lidt under halvdelen af året i mit Paradis nu – og det er den bedste medicin for den sygdom jeg dagligt lever med – for nissen flytter med.

Men her er RO – slowliving – glade mennesker – dejlig mad og kun 100 meter til det smukkeste hav. De smukkeste blomster, en knaldblå himmel og ca 300 solskinsdage om året.

Men jeg  må tilstå, at havde jeg været adgangskontrollør på Noas Ark, havde kæmpe græshopper på over 5 cm og ditto kakkelakker IKKE fået adgang ombord 😉

Min hverdag er her ganske almindelig med madlavning, vasketøj, indkøb og lidt rengøring. Jeg går lange ture både inde i byen og ved havet.

Jeg samler sten, skaller og drivtømmer og laver diverse kreative kreationer primært til mit eget hjem, men ellers som gaver til venner her.

Men vigtigst af alt er, at jeg her får lidt af den indre ro jeg har behov for – så jeg blandt andet kan læse bøger.

Rhodos har en fantastisk historie og befolkningen fortæller gerne og længe om historien og de græske guder.

Det er et stolt folk med enorm hjertevarme og gæstfrihed.  Men man kan godt mærke, at den græske økonomiske krise har ramt de enkelte familier eget hårdt. Mange unge er uden job og må bo hjemme hos deres forældre til de er langt oppe i 30’erne. Der er ikke råd til at stifte familie.

Hovedbeskæftigelsen her på øen er indenfor turisme og det betyder, at der intet arbejde er udenfor sæsonen. Og dermed ej heller nogen indkomst. Enkelte kan få en beskeden understøttelse i et par måneder om vinteren. Men mange kan ikke købe mad og fornødenheder til deres børn om vinteren. Her forsøger familie og venner at hjælpe så godt de nu kan.

Jeg kan på det varmeste anbefale at gæste denne pragtfulde perle i det græske Ø-hav . For mig blev det og er mit lille Paradis <3

Forfatter: Fru Sauterne – Fotos: Fru Sauterne

(Mormor på farten er bekendt med navn og adresse på forfatteren).