Hallevs limone cupcakes saltkaramel

Hallevs limone cupcakes saltkaramel…

hedder mine cupcakes.

Kollegaer skal forkæles og gerne med bagværk!

Indimellem så sker det, at jeg får en idé og denne gang blev det til cupcakes. Idéen kom egentlig efter en tur ned igennem Tyskland, forbi Bielefeld, hvor der ud til motorvejen står det letgenkendelige “Dr. Oetker” på en husmur.

Dette er ingen reklame for Dr. Oetker. De ved slet ikke, at jeg har brugt deres produkter i denne opskrift, men jeg faldt over “tuberne” med Muffin Center, som de kalder det, i et supermarked; saltet karamel, som er lige til at fylde cupcakes med, så der, efter første bid af kagen, strømmer det skønneste karamel ud med et snert af salt. Det er lidt utraditionelt og det må mine cupcakes også godt være. For at give dem et ekstra pift, ophæve smagen af det søde og salte, så blev det til lidt bittert og syrligt, som i lemon og citroner. Deraf navnet:

Hallevs limone cupcakes saltkaramel.

Limone er også et skønt sted ved Gardasøen, men det er en helt anden historie.

Køb  Muffincenter Salt karamel og “ätbara muffinsformar”, som er muffinforme, der kan spises. – Jeg købte lyserøde. De kan fåes i flere farver. Almindelige muffinforme kan selvfølgelig også bruges, men så må du tage dem af inden du sætter tænderne i kagen 🙂

Tag smørret ud af køleskabet, så det ikke er så hårdt. Det skal bruges til frosting/icing.

Se tilberedning nederst.

Hallevs limone cupcakes saltkaramel 24 stk.:

Kagedej:

600 gr. mel

300 gr. sukker

3 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljesukker

1/2 tsk. Himalayasalt

Skal af en halv citron og skal af en halv lemon og saft fra begge halve. – (Vask dem grundigt)

Gem nogle af “skallerne” til pynt.

3 æg

5 dl. minimælk

1, 5 dl. olie – raspolie er fint

Ovn: 185 gr. Varmluft eller 200 gr. alm. ovn. Bages i 20-25 minutter midt i ovnen.

Start med de tørre ingredienser i bunden af skålen og tilsæt derefter resten.

Dejen røres sammen og du vil genkende dejen som en sandkagedej i konsistens.

Hæld dejen i muffinformene, ikke mere end 1/2 op, højst 3/4 op – Kagerne hæver i ovnen. Bag kagerne i 20-25 min, til de har en fin gylden overflade.

TIP! Stik evt. en strikkepind i. Hvis der sidder dej på, når du tager den op igen, så skal de have lidt mere.

Nu er det tid til fylde kagerne med saltkaramel og det gøres let ved at trykke lidt af massen ind i kagen oppefra. – Se mere på vejledningen på emballagen. Det er ganske let og ligetil.

Lad dem køle helt af, inden du pynter med frosting/icing, ellers smelter det.

 

Sådan tilberedes frosting/icing til Hallevs limone cupcakes saltkaramel:

150 gr. blødgjort smør

400 gr. flormelis

1,5 tsk. vaniljesukker

2 spsk. minimælk

evt. 1 dråbe farve til fødevarer – Dr. Oetker laver også disse fødevarefarver. Andre kan bruges. Jeg har brugt rød farve.

 

 

Alle ingredienser blandes. Gør det nænsomt ved at vende ingredienserne sammen.

Sprøjt frostingen/icingen/massen på kagen med en sprøjtepose med tyller, som det hedder, dem du skal sætte forenden af posen, alternativt bagepapir rullet til et “kræmmerhus” med et hul, så massen kan komme ud.

 

Pynt med limeskal eller citronskal.

Vupti! – Tag en bid og smag!

Velbekommen!

Dr. Oetkers historie